Đedović: Šteta zbog povrede, ovo je moja najbolja sezona

Naš sjajni košarkaš Nihad Đedović povrijedio se u duelu svog Bayerna i Ludvigsburga prije nekoliko dana, a danas će morati na operaciju.

Nesreća je veća kada se uzme u obzir činjenica da se Đedović povrijedio 15-tak sekundi prije kraja tog susreta, u kojem je upisao 23 poena. Naime Đedović je slomio prst na desnoj ruci i danas će biti operisan.

”Nažalost, prije dvije noći u drugoj utakmici četvrtfinala, nekih 15 sekundi do kraja, prilikom kontakta u faulu slomio sam prst desne ruke. Doktori su procijenili da je za ovakvu vrstu loma najbolja opcija operacija, obzirom i na to da sam dešnjak i to mi je šuterska ruka. Imam veliku sreću što sam član FC Bayern Münchena i što imam zaista najbolje doktore koji će danas izvršiti operaciju nakon koje slijede terapije i oporavak. Žao mi je što je za mene sezona završena i što neću biti u prilici pomoći svojoj ekipi u borbi za trofej”.

Iza Nihada Đedovića je sjajna sezona. Njegov Bayern je igrao dobro u Euroligi, u prvenstvu se bore za titulu prvaka, a upravo je naš reprezentativac bio možda i najbolji igrač ovog tima.

”Sezonom sam zaista prezadovoljan, Smatram je najbljom u svojoj karijeri iako sam imao tu nesreću da sam pretrpio dvije teške povrede u kratkom periodu. Osim što sam zadovoljan svojim individualnim igrama, moram reći da je cijela ekipa igrala na visokom evropskom nivou, zaista vrhunski i nadam se da ćemo uspjeti to krunisati peharom”.

Kada je eventualni transfer u pitanju i da li ima ponuda da promijeni sredinu, Đedović je rekao: ”Još je rano govoriti o nekim ponudama i eventualnim transferima obzirom da sezona još uvijek traje u svim evropskim ligama. Iskreno ne razmisljam o tome, ali bih iskreno volio ostati u Bayernu. Ovdje mi je zaista super, navikao sam se na život, uslovi su vrhunski i tu mogu samo napredovati u karijeri”.

Nezaobilazna tema u razgovoru sa Nihadom Đedovićem svakako je i reprezentacija. Košarkaš koji uz kapitena Mirzu Teletovića nosi našu igru ističe kako se nada da će se uspijeti oporaviti od povrede do početka kvalifikacija i kako vjeruje da će naša reprezentacija izboriti plasman na Evropsko prvenstvo.

”U ovom trenu ne mogu ništa reći vezano za reprezentaciju, obzirom da jos uvijek ne znam na koji nacin ce teći oporavak od povrede. To je ono što je sada najbitnije, sanirati povredu i vratiti se u ritam nakon terapija.”

“Ne mogu trenutno sa sigurnošću tvrditi da ću biti u stanju pomoći našem nacionalnom timu u borbi u kvalfikacijama, obzirom na evidentno dugu i jaku sezonu i dvije veoma teške povrede koje sam imao, tako da ću slušati svoje tijelo. Bez obzira na sve, mislim da ćemo izboriti plasman za evropsko prvenstvo jer smo jako kvalitetna ekipa, sa vrhunskim igračima” zaključio je Nihad Đedović.