Dejan Malinović, dečko čije su suze dirnule cijelu naciju!

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okončala je svoj debitanstki nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru na solidnom 20. mjestu. Iako je, prema prikazanoj igri, a posebno zalaganju, mogla otići i koju poziciju više. 

Zahvaljujući ponajviše velikim sudijskim greškama i nedostatku sportske sreće nismo se uspjeli plasirati u drugi krug takmičenja, ali i pored toga treba našim rukometašima odati veliko priznanje za sve prikazano u Kataru.

Ali, ovaj turnir je pokazao da smo dobili nekoliko rukometaša na kojima će reprezentacija u budućnosti bazirati svoju igru, pogotovo kada se povuku iskusniji poput Prcea, Terzića, Toromanovića. U tom kontekstu posebno se ističe jedno ime.

Dejan Malinović, momak iz Banja Luke, u svakom susretu ostavljao je srce na terenu i nosio veliki teret na svojim leđima, pogotovo nakon povrede Koste Savića. U trenucima kada su iskusniji igrači bježali od odgovornosti popularni Malina se nije libio opaliti po golu i s devet metara.

Nevjerovatna hrabrost, ali i drskost ovog momka oduševili su sve bh. navijače. Suze u njegovim očima, kao i Alena Ovčine, nakon duela i nesretnog poraza od Tunisa dokaz su da se za ovu zemlju igralo srcem prije svega. Ne iz neke materijalne koristi, već isključivo da se na što bolji način predstavi država.

“Mi smo porodica i svi ćemo za BiH na terenu ostaviti srce. Meni državni dres sve znači. Tri smo nacije, ali jedna duša. Svi smo rođeni u jednoj državi i mislim da je konačno došlo vrijeme da shvatimo to”, poručio je Malinović.

Ta rečenica možda i najbolje odslikava zajedništvo koje vlada u našoj reprezentaciji, nešto o čemu smo maštali da vidimo sve donedavno.

Dejan Malinović je bio naš najefikasniji igrač na Svjetskom prvenstvu, a postigao je ukupno 31 pogodak. U video prilogu pogledajte kako je to Dejan Malinović rešetao protivničke mreže u Kataru!