Del Piero: Pogba nije opravdao broj koji nosi na leđima

Paul Pogba je ovog ljeta intrigirao cijeli nogometni svijet jer su ga mnogi evropski velikani željeli vidjeti u svojim redovima, a nakon toga Francuz ne igra baš kao što smo to od njega navikli.

Ovog ljeta se baratalo ogromnim iznosima koje su Real, Barcelona, Manchester City, Chelsea, PSG i drugi klubovi bili spremni platiti za Pogbu.

Iz Juventusa su stizale informacije da ga ne žele pustiti za manje od 80 miliona eura, a bilo je i onih koji su spominjali i 100 miliona, čime bi on postao autor najskupljeg transfera na svijetu. No, Pogba je ipak ostao u Torinu, a odlaskom Carlosa Teveza preuzeo je i desetku ‘Stare dame’.

Iako Pogba i ove sezone igra dobro, ipak su njegove izvedbe nešto slabije nego ranijih sezona, a počele su stizati i kritike. Tako je legendarni Alessandro Del Piero rekao kako Pogba još uvijek nije opravdao broj koji nosi na dresu.

“Kada pričamo o Juventusovim desetkama, onda zamišljamo kompletnog igrača. Pogba to još uvijek nije. On je netipična ‘desetka’, ali trebamo mu dati još vremena za napredak“, istakao je Del Piero za Sky Sport Italia.