Dinamo izgubio pravo pravcato bogatstvo u jednoj minuti!

081119Petkovic

Nogometaši Dinama su u četvrtom kolu Lige prvaka remizirali sa Shakhtarom 3:3 iako su nekoliko minuta prije kraja imali prednost od 3:1.

No, osim što su ‘Modri’ u sudačkoj nadoknadi ispustili veliku pobjedu, usput su ostali i bez rekordne zarade. Do posljednjih minuta dvoboja bio je ovo je meč s potencijalno najvećom zaradom u povijesti zagrebačkog kluba.

Naime, zbog penala u posljednjim sekundama susreta Dinamu je osim osmine finala u Ligi prvaka izmakla i zarada od dodatnih 12,2 milijuna eura. Tako su ‘Modri’ u jednoj minuti ostali bez rekordne zarade!

Dinamo je ukupno mogao biti ” teži”za najmanje 40 milijuna eura što je više nego dvostruko u odnosu na prošlu sezonu kada je od Europske lige profitirao za oko 17 milijuna eura.

Uz to, Dinamo bi uskoro mogao prodati Danija Olma za oko 40 milijuna eura, a ako kojim slučajem ‘Modri’ ipak izbore nokaut fazu Lige prvaka to znači da bi zarada od UEFA-e i eventualni transfer Olma mogli donijeti profit od čak 100 milijuna eura u samo jednoj sezoni.

Zarada koju sanjaju i mnogi bogatiji klubovi…

Pratite nas na Instagramu i Facebooku