Dino Hotić: Iznenađen sam pozivom, čast je biti među ovim momcima

Hotić
photo: NSBiH

Bh. nogometaš Dino Hotić priključio se reprezentaciji BiH nakon što je promijenio sportsko državljanstvo i dobio poziv selektora Roberta Prosinečkog.

 

U ponedjeljak je zvanično saopćeno da je FIFA odobrila Hotiću promjenu sportskog državljanstva, čime su nestale sve zapreke da postane bh. reprezentativac.

Pozitivne reakcije iz FIFA-e iskoristio je Robert Prosinečki da Hotića odmah pozove za naredne dvije kvalifikacione utakmice.

Dino je po dolasku u trening centar ‘Zmajeve’ istakao da je veoma sretan i iznenađen pozivom selektora te da mu je čast biti među “novim” saigračima.

“Veoma sam sretan što sam dobio dozvolu FIFA-e i tako stekao pravo nastupa za Zmajeve. Pozitivno sam iznenađen što sam već pozvan na okupljanje i zaista mi je velika čast biti među svim ovim igračima.”

“Ja sam novi u reprezentaciji i ne bi bilo primjereno da komentarišem stanje na tabeli Grupe J. Ne znam kakve su bile okolnosti i zašto je naša reprezentacija plasirana na četvrtu poziciji. Znam samo da su ovi momci u Ligi nacija pokazali da čine kvalitetnu ekipu i mogu reći da sam veoma sretan što sam s njima.” – kazao je između ostalog Hotić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku