Doktor saopštio šokantne vijesti povodom Kaneovog povratka na teren

Kane

U ovom trenutku vjerovatno najbolji englski napadač Harry Kane završio je sezonu nakon što je doživio nezgodnu povredu na meču protiv Southamptona.

Napadač Tottenhama uspješno je operisan nakon što je na pomenutoj utakmici povrijedio zadnju ložu.

Tabor londonskog tima objavio je kako će Kane pauzirati najviše tri mjeseca, ali je doktor Chris Wilson ipak donio šokantne vijesti.

Wilson smatra da je oporavak od povrede koju je Kane zadobio mnogo duži i kompleksniji od one koju su u svom saopštenju naveli doktori Tottenhama.

“Vjerovatno će morati da pauzira čak šest mjeseci. Postoje mnoga mišljenja, mnogi ljekari će reći da će vratiti i prije, ali za to se moraju poklopiti mnoge stvari. Šest sedmica će morati da miruje i da ne napreže operisani dio, a nakon 12 sedmica će početi sa ojačavanjem noge.”

“Tek nakon tri mjeseca se počinje sa rehabilitacijom. Kada govorite o vrhunskom nogometašu, ne bih očekivao da će biti spreman za manje od šest mjeseci od operacije. Smatram da će se vratiti u predsezoni, ali bilo bi veliko iznenađenje i problem za nastavak karijere da se vrati u aprilu ili maju.” – smatra Wilson.

Ne treba ni napominjati koliko je ovo loša i šokantna vijest za Josea Mourinha s obzirom da još uvijek nije riešio pitanje napadača u rosteru.

Ove sezone je Kane na 25 utakmica zabio 17 pogodaka i dodao dvije asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku