Dominacija Bayerna: Novi rekord Bavaraca u Bundesligi!

Bayern Munchen ima stopostotan učinak i poslije devet kola u Bundesligi! Tako je tim iz Munchena ušao je u historiju pošto nikada nikome u Bundesligi nije pošlo za rukom da zabilježi devet uzastopnih pobjeda na startu prvenstva.

Namučili su se Bavarci u Bremenu kao rijetko kada u dosadašnjem dijelu šampionata, ali su ipak odnijeli sva tri boda pogotkom Thomasa Mullera, devetim u sezoni, čime je nastavio borbu za prvog strijelca. To je 80. gol njemačkog reprezentativca u Bundesligi na 206. utakmici.

Trenutak odluke dogodio se u 24. minutu susreta. Thiago Alcantara poslao je jednu dugo loptu na Mullera, ovaj je htio iz prve da šutira, ali se spetljao, međutim, ispostavilo se da je to bio idealan prijem. Još korak u stranu i – rutinska realizacija.

Werder se dobro branio, čak je u finišu i snažno napao goste iz Munchena, ali najbolju šansu domaćini nisu iskoristili u 69. minutu preko Ujaha, kada je izašao sam pred Neuera i tukao u njegove noge. Prethodno je veliki kiks napravio Bernat, koga je jedna duga lopta preletjela…

Bayern je ovom pobjedom zadržao sedam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Dortmund, dok je Werder zabilježio peti uzastopni poraz i nastavio da tone na tabeli.