Donnarumma obara rekord sto nastupa Milan San Siro Serie A

Donnarumma blizu rekorda kojim će srušiti Buffona, Tolda i Pagliucu!

Gigio Donnarumma od prvog dana otkako se pojavio na San Siru je predodređen za velike stvari. Premda mu je strijelovit uspon ka nogometnim legendama malo “uprljao” njegov agent Mino Raiola, izvedbe na terenu nisu razočarale. 

 

Na današnjoj utakmici s Napolijem, Donnarumma će dosegnut nevjerojatan statistički podatak. Naime, vratar Milana će u dobi od samo 19 godina upisati svoj 100. nastup u Serie A!

Impresivan pothvat za bilo koji nogometni rang, a pogotovo kad se uzme činjenica da je to postigao u kultnoj nogometnoj ligi kakva je Serie A i to još na poziciji vratara, koju većinom drže najiskusniji igrači.

Zanimljivo, jedan od najvećih vratara u povijesti nogometa, Gianluigi Buffon je odigrao svoju 100. utakmicu u Serie A s navršenom 21. godinom. Također, legendarni vratari poput Francesca Tolda i Gianluce Pagliuce, do 100. utakmice u Serie A su došli s 24, odnosno 25 godina starosti.

Uz Donnarumu su još samo dva igrača uspjela doći do 100 nastupa u najjačem talijanskom nogometnom rangu prije svoje 20. godine, a to su Silvio Piola i Gianni Rivera.

Impresivan je i podatak da je Donnarumma od svog prvenstvenog debija u Serie A protiv Sassuola 2015. godine odigrao svaku utakmicu za Milan u Serie A.