Ponedjeljak, 23.07.2018.

Donosimo najvjerojatnije sastave derbija između Rijeke i Dinama

Dugo vremena hrvatski nogomet nije imao priliku gledati ravnopravnu borbu za naslov prvaka, sve do ove sezone kad je Rijeka predvođena Matjažom Kekom zablistala u punom sjaju. Danas se igra utakmica generacije na Rujevici.

Rijeka predvodi ljestvicu HNL-a od samog početka sezone, jedina su europska neporažena momčad, a uoči današnjeg derbija s Dinamom imaju četiri boda prednosti. Eventualnom pobjedom Riječana prvenstvo bi bilo gotovo riješeno.

Dinamo je poznat po dugogodišnjoj domaciji, rivalstvo s Hajdukom već desetljeće nije na pravoj razini, a izgubiti titulu za tako skupu i moćnu momčad bila bi prava pravcata senzacija.

Strateg Rijeke Matjaž Kek i strateg Dinama Ivajlo Petev mudro su posljednjih dana tražili dobitnu kombinaciju za današnji derbi. U Zagrebu su čak radili i na podlozi, odnosno trening kamp je svakodnevno bio zalijevan, kako bi što spremniji dočekali derbi na brzom travnjaku na Rujevici.

Rijeci u današnjem derbiju nedostajati će kartonirani Zuta, Maleš i vrlo vjerojatno Bradarić. Upravo Bradarić čini jednog od najvažnijih igrača Kekove momčadi, i njegov izostanak mogao bi biti koban.

Bugarinu na klupi Dinama nedostaju štoperi Benković i Sigali, a nema ni napadača Henriqueza. Najveći oslonac Dinama trebali bi biti povratnik Sammir i sjajni El Arabi Soudani, koji u posljednje vrijeme igra u magičnoj formi.

Najvjerojatnije postave:
Rijeka: Prskalo – Ristovski, Elez, Župarić, Vešović – Mišić, Bradarić – Bezjak, Andrijašević, Gorgon – Gavranović.
Dinamo: Livaković – Stojanović, Perić, Lešković, Pivarić – Antolić, Pavičić – Soudani, Sammir, Šitum – Hodžić.