Dortmundska policija izvijestila o pismu, novoj bombi i stanju Bartre

Navijači u strahu

Kompletan svijet ponovno se zgrozio nad surovim činom jučer navečer u Dortmundu. Napadnut je klupski autobus Borussije Dortmund u trenutku kada je prevozio igrače na stadion i veliku utakmicu protiv Monaca.

[ads1]

Jutro nakon stravičnog čina nepoznatog atentatora na autobus Borussije s igračima dojmovi su još uvijek svježi, a policija radi na intenzivnom pronalasku odgovornih. Utakmica je odgođena za danas, s početkom u 18:45 sati.

“Marca Bartra nalazi se na operaciji. Svi u klubu su u šoku. Eksplozija se dogodila neposredno nakon napuštanja parkirališta. Svi u autobusu su bili prestravljeni, bilo je raznih reakcija.”, rekao je glasnogovornik Borussije Sascha Fligge.

“Pronašli smo pismo. Istraga je u tijeku i ne smijem vam otkriti štivo. Jedino što vam mogu reći da u pismu netko preuzima odgovornost za napad. Također, pronađena je i nova bomba koja na svu sreću nije eksplodirala.”, otkrila je javna tužiteljica Sandra Lücke.

[ads1]

Izjavu javnosti dao je i direktor Dortmundske policije Michael Stein: “Fizičko stanje ozlijeđenog igrača Marca Bartre se nažalost tijekom večeri dodatno pogoršalo. Smrskane su mu koščice u podlaktici, a ujedno je i zabilježen prijelom radijalne kosti.”

Nakon svega uvjereni smo kako nas večeras očekuje velika nogometna predstava, a sigurno smo i da će navijanje biti jače nego ikad. Zajedništvo navijača Borussije i Monaca postalo je tijekom ove večeri neprocjenjivo.