Đurić: Dobio sam poziv, presretan sam i dokazaću da vrijedim

Iako će selektor naše reprezentacije Mehmed Baždarević konačan spisak saopštiti tek na konferenciji za medije, gotovo pa sigurno svoje ime među najboljim bosanskohercegovačkim igračima naći će Milan Đurić.

Napadač Cesene pažnju selektora skrenuo je zahvaljujući isključivo dobrim nastupima u elitnom razredu italijanskog fudbala, i nije mogao sakriti oduševljenje nakon što je poziv stigao na adresu njegovog kluba.

“Poziv je stigao u Cesenu i mogu reći da sam presretan. Ovo će biti od velikog značaja za moju karijeru, a na meni je da igrama na terenu dokažem da vrijedim i učinit ću sve da opravdam povjerenje”, govori Đurić na početku razgovora za sportsport.ba, a potom dodaje:

“Da li sam očekivao? Pa, i nisam mnogo. Najbitnije je bilo da igram standardno, jer to je od velikog značaja kod svakog selektora. Velika je stvar igrati u timu sa igračima kakav je Edin Džeko. Od njega se može dosta toga naučiti”, riječi su Đurića.

Đurić vjeruje da će njegov tim i naredne sezone igrati u Seriji A, iako trenutno vodi grčevitu borbu za opstanak.

“Mi smo u dobroj formi, jer iz četiri utakmice osvojili smo sedam bodova. Borit ćemo se sve do posljednjeg kola da ostanemo u ligi i ja sam uvjeren da ćemo uspjeti”, kazao je Đurić na kraju.

Recimo i to, da oni igrači čiji su klubovi obavješteni o pozivu nisu još uvijek definitivno dio A selekcije, s obzirom na to da je bh. selektor ostavio sebi vrijeme da se eventualno predomisli oko nekih fudbalera.