Džeko: Nastavićemo da se borimo do samog kraja!

Fudbaleri Manchester Citya slavili su danas protiv Crystal Palacea 0:2 i tako održali šanse za titulom. Bh. reprezentativac i član Citya Edin Džeko je doveo Građane u vodstvo, te je bio posebno zadovoljan nakon utakmice.

”To je engleska liga, sve se može promijeniti u jednoj utakmici, za nas je bilo važno da dođemo ovdje i slavimo pobjedu”, poručio je Džeko, te dodao:

”U gostima je svaka utakmica teška i uvijek je dobro krenuti sa golom, ali što se kompletne utakmice tiče, mislim da smo igrali dobro i nismo domaćima pružili nijednu šansu da zabiju go”.

Ovo je Dijamantu bio 12. pogodak u Premier ligi, ali je on istakao da se ne opterećuje posebno sa tim, već da je bitan timski učinak. ”Sretan sam zbog timskog učinka jer smo sada opet u utrci za titulu. Želimo da pobijedimo sve do kraja”, nastavio je bh. reprezentativac koji je istakao da je pritisak bio veći zbog pobjede Chelseaja.

”Bilo je malo pritiska jer je Liverpool izgubio svoju utakmicu i mi smo znali da moramo slaviti, te smo uradili odličan posao i sretni smo zbog toga kao i zbog navijača koji su došli ovamo i pratili nas”.

Građane u narednom kolu očekuje težak duel na Goodisonu protiv Evertona, a Džeko želi da njegov tim slavi i u toj utakmici.

”Sutra imamo slobodan dan i moramo se odmoriti i dobro pripremiti za tešku utakmicu sa Evertonom. Oni igraju drugačiji fudbal sa puno tehničke kombinatorike, ali se ipak nadam da ćemo mi slaviti”.