Džeko: Treba mi što više utakmica kako bi se vratio u staru formu

Napadač Manchester Cityja i kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko, u izjavi za službenu klupsku stranicu obećao je da će do kraja sezone pronaći svoju najbolju formu i da će naporno raditi kako bi nadoknadio izgubljeno vrijeme.

Dijamant je igrao u posljednjih pet Cityjevih utakmica – u startnoj postavi protiv Hulla i ulazio sa klupe u ostalih četiri – i vjeruje da može postići važne golove koji su klubu itekako potrebni do kraja sezone.

“Očigledno je da mi je potrebno da odigram što više utakmica. Smatram da je dobra stvar to što sam igrao protiv Hulla i Stokea. Do kraja sezone je ostalo još mnogo utakmica i moram što prije da pronađem svoju najbolju formu”, izjavio je Džeko.

Nakon što je doživio povredu protiv QPR-a u novembru, Edin se vratio u akciju protiv Rome, ali nedugo nakon toga se ponovo povrijedio, i to na zagrijavanju pred utakmicu sa Leicesterom sredinom decembra.

Edin smatra da je glavni razlog povreda bilo neprestano igranje u početnim postavama kluba, te nastup na Svjetskom prvenstvu sa reprezentacijom BiH. Dijamant je za City odigrao mnogo utakmica i svojim golovima u drugom dijelu prošle sezone je uveliko doprinio osvajanju titule.

“Nisam dozvolio da me povrede pokolebaju, jer su one sastavni dio igre, i moram se nositi s tim. Propustio sam mnogo utakmica, i nakon onako dobre prošle sezone mislio sam da će ova biti još i bolja”, ističe Dijamant.

“Imao sam osjećaj da ću novu sezonu započeti bolje nego što sam završio prošlu, iako nisam postizao pogotke. Osjećao sam se odlično, igrao sam dobro, ali povrede su me zaustavile. Dobra stvar je da imamo još tri mjeseca u sezoni i još uvijek smo u igri u Premiershipu, kao i u Ligi prvaka, tako da se nadam da ću se vratiti u pravu formu što je prije moguće, jer nemam vremena za gubljenje”, završio je Edin.