EHF Liga prvaka: Poznati svi sudionici Final Foura!

060519Kielce

Rukometaši poljskog Kielcea priredili su veliku senzaciju u četvrtfinalu EHF Lige prvaka izbacivši najskuplju rukometnu momčad svijeta, PSG.

 

PSG nije uspio izboriti Final Four Lige prvaka u njemačkom Kölnu, a plan je bio europski naslov. U Kielceu je bilo 34:24 za domaće, u Parizu je završilo 35:26 za PSG. Na kraju je presudio jedan pogodak.

Parižani su na krilima utakmice života Nedima Remilija došli do 11 pogodaka prednosti, ali nisu uspjeli zadržati tu razliku. Kielce je na kraju stigao do poraza koji je značio plasmana na Final Four.

Drama se odvijala i u Szegedu gdje je domaći MOL-Pick pokušao dostići osam pogodaka zaostatka iz Makedonije. Vardar je u prvom susretu pregazio Mađare s 31:23 i činilo se da je riješio pitanje prolaza.

Međutim, Szeged se nije samo tako predao. Na kraju imaju za čim žaliti, već do poluvremena dostigli su zaostatak i na odmoru su vodili 17:9 te napravili ogroman posao. No, onda su drugom dijelu potpuno pali.

Još u 42. minuti Szeged je imao željenih plus osam, ali onda su uslijedili problemi, Vardar je napravio seriju 6:0, došao na samo dva razlike u svega osam minuta i bilo je jasno tko putuje u Köln.

Kielce i Vardar su se tako pridružili su Barceloni i Veszpremu, koji su završnicu u Kölnu izborili još u subotu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku