Ekskluzivni intervju za SRF: Miličević otkrio za koga bi najradije igrao!

Potencijalni bh. reprezentativac i član belgijskog Genta Danijel Miličević, zahvaljujući svojim sjajnim igrama u posljednje vrijeme, top tema je kako domaćih tako i inostranih medija. U ekskluzivnom razgovoru za švicarsku televiziju SRF, Miličević je govorio o Gentu, Ligi prvaka, o tome za koju bi reprezentaciju najradije igrao…

SRF: Zašto ste se 2008. godine odlučili za transfer u Belgiju?

Miličević: Zato što sam htio promijeniti svoj život i pokušati nešto novo. Sve do tada sam igrao u Švicarskoj i tražio sam novo iskustvo u inostranstvu, menadžer mi je preporučio Belgiju i počeo sam iz belgijske druge lige.

SRF: Možete li reći šta Vas još veže za Švicarsku?

Miličević: Stalno sam u kontaktu sa Švicarskom i često sam tamo zbog svojih roditelja i prijatelja. Ponekad sam i u Cirihu kod porodice. Uživam u vremenu koje provedem u Švicarskoj, najbolje mi je u Luganu i u Cirihu, zbog jezera. Ali i Belgija je lijepa zemlja, dobro su me primili.

SRF: Da li su golovi u Ligi prvaka promjenili Vaš život?

Miličević: Moj bivši trener u Luganu mi je jednom rekao da samo jedan gol može promijeniti život, i ja mislim da se to i desilo sada. Svi zu vidjeli utakmicu protiv Zenita. Zahvaljujući mom golu smo se i kvalifikovali, što je fenomenalna stvar za Gent. Znači da, moj život se zaista promojenio. Bio je upravu moj bivši trener.

SRF: Koga biste izabrali: Švicarsku ili Bosnu i Hercegovinu?

Miličević: To je teško pitanje. Ja se osjećam kao Švicarac. Rođen sam blizu Bellinzone i odrastao sam tamo. Ako bih morao birati, izabrao bi Švicarsku. Ali, švicarski trener me još uvijek nije zvao. A Bosna vrši dosta pritiska. Imam još malo vremena da razmislim. U martu je utakmica između Švicarske i Bosne, pa ćemo vidjeti šta će biti.

SRF: Šta poslije Genta?

Miličević: Da vidimo prvo kako će se završiti sezona. Poslije ću vidjeti sa čelnicima kluba kako su zadovoljni sa mnom i da li ćemo nastaviti zajednički rad. I ako bude neka primamljiva ponuda, onda ću dobro razmisliti. Uskoro punim 30 godina i na vrhuncu sam karijere. Tu se treba dobro razmisliti.