DeLigtPSG

EKSKLUZIVNO: Di Marzio otkrio De Ligtov novi klub!

Ugledni novinar i ekspert za nogometne transfere, Gianluca Di Marzio prenosi da je 19-godišnji defanzivac Ajaxa Matthijs De Ligt donio odluku kada je njegova budućnost u pitanju.

De Ligt je partijama skrenuo pažnju evropske nogometne scene na sebe, ali i učinio da Ajax izgleda mnogo sigurnije kada je u pitanju zadnja linija tima.

Na samom početku godine Barcelona je planirala završiti priču i angažovati De Ligta koji bi u paketu na Nou Camp stigao sa najboljim prijateljem Frenkijem De Jongom.

Međutim, ugledni Di Marzio donio je ekskluzivu koja se neće svidjeti navijačima španskog tima. Za razliku od veznjaka, De Ligt je dogovorio saradnju sa drugim nogometnim gigantom.

Riječ je o PSG-u, koji se istakao ogromnom platom što je bilo dovoljno da se zadovolje “apetiti” kontroverznog Mina Raiole. Pominje se cifra od čak 15 miliona godišnje, dok je Barcelona nudila “samo” četiri miliona.

U borbi za potpis robusnog Holanđanina bio je i Manchester United, ali je bilo jasno da neće moći do njega s obzirom da on i naredne godine želi igrati najelitnije nogometno takmičenje u Evropi.

Menadžer igrača je danas boravio u Parizu gdje finalizira ugovor koji će zvanično biti potpisan kada svoju funkciju preuzme Leonardo, novi direktor kluba.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku