EmeryArsenal

Emery sa ovom ekipčinom napada Manchester City!

U okviru prvog kola Premiershipa, Arsenal će na Emiratesu ugostiti aktuelnog prvaka, ekipu Manchester Citya. Utakmica koja je zasigurno derbi kola i od koje se mnogo očekuje, a mediji prenose da je Emery odlučio koji će igrači istrčati po prvi put u novoj sezoni pred svoje navijače.

 

U sastavu koji će u nedjelju istrčati na teren nalaze se čak trojica novih igrača Arsenala. Pored golmana Lena, u prvih 11 će biti štoper Sokratis i zadnji vezni Torreira. Upravo je to glavna snaga novog sastava Arsenala.

Bekovske pozicije će popunjavati Maitland-Niles, koji mijenja Seada Kolašinca, te Bellerin, provjereni bek Arsenala. Na štoperskim pozicijama djelovati će Sokratis i Mustafi, a ova četvorica će biti bedem ispred debitanta, golama Lena.

Pomoć u defanzivi ovi momci imat će u vidu Xhake i Toreire, koji je ovog ljeta stigao u klub željan dokazivanja, a kada se uzmu u obzir njegovi kvaliteti, napadači Citya će imati dosta problema sa razbijanjem čvrstog obruča ispred gola.

Udarni dio postave Topdžija biće Mkhitaryan, Ramsey i Ozil, dok će najistureniji biti Aubameyang. Na klupi je također i Lacazzette, koji također može predstavljati veliku opasnost za odrabu Građana.

U grafici ispod prikazana je formacija i momčad koja bi prema pisanju medija sa Otoka trebala braniti čast nekog novog Arsenala.