Četvrtak, 19.07.2018.

Emotivan oproštaj Bonuccija, iz Juventusa ga se sjetio samo kapiten Buffon!

Milan je dolaskom novih vlasnika napravio pravu pometnju na fudbalskom tržištu ovog ljeta. Sa svih strana sijevaju transferi Rossonera, a sigurno da niko nije očekivao potpis defanzivca Juventusa Leonarda Bonuccija.

Pouzdani Italijan je u petak potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 42 miliona eura, a mediji navode razne priče oko ovog iznenadnog transfera. Tim povodom se oglasio i sam Bonucci poruku u La Gazzetti dello Sport.

“Prošlo je sedam sezona. Sedam sezona pobjeda, ostvarenih snova, napretka ostvarenog emotivnom i izuzetnom vezom sa Juventusom, u svojoj potpunoj cjelini. Šest Scudeta. Svi zarađeni borbom. Naravno, preostaje žal za tim što nismo osvojili Ligu prvaka. Ali jače od toga je osjećaj ponosa i uspjeha koje smo ostvarili i što sam bio dio Porodice. Uvijek sam davao sve od sebe, istinski, do kraja. Dobijao sam, davao i učio. Kada se okrenem vidim prelijepu priču, dostojna da dođe do zaključka u punom poštovanju i naklonosti. Juve – hvala ti za sve!”, rekao je Bonucci.

Od, sada već bivših saigrača, oglasio se jedino kapiten Buffon: “Saigrači i suputnici. Putovali smo zajedno istim putem. Pobjedničkim putem. Želim ti samo najbolje. Ali, nedostajat ćeš mi…”