171118Prosinecki

ENGLESKI MEDIJI: Ma kakav Modrić, Prosinečki je najbolji u povijesti!

Poznate engleske novine Daily Mail napisale su tekst o dvojici ponajboljih hrvatskih nogometaša u povijesti, Luki Modriću i Robertu Prosinečkom.

Robert Prosinečki je u bogatoj igračkoj karijeri proveo samo jednu sezonu engleskom nogometu. Popularni ‘Žuti’ igrao je za Portsmouth u sezoni 2001./02, a za taj kratak period stekao je legendarni status.

U tekstu engleskog Daily Maila pod nazivom “Koji Luka? Robert Prosinečki, a ne Modrić, još uvijek je kralj hrvatskog nogometa” uspoređuje dvojicu ponajboljih hrvatskih nogometaša u povijesti.

Daily Mail prisjeća se velike karijere Prosinečkog u kojoj je igrao za domaće velikane poput Dinama i Crvene zvezde, a kasnije i za španjolske Real Madrid i Barcelonu. Podsjeća kako je s Crvenom zvezdom pokorio Europu, kao i što je s Hrvatskom osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu

U Hrvatskoj postoji rasprava. Tko je najveći hrvatski nogometaš svih vremena – Prosinečki ili Modrić?” pita se Daily Mail i nakon opširne analize, temeljene na činjenicama, zaključuje Prosinečki!