Bičakčić proglašen sportistom godine u Braunschweigu

Defanzivac fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i član njemačkog bundesligaša Eintrachta iz Braunschweiga Ermin Bičakčić, proglašen je večeras za najboljeg sportistu grada Braunschweiga u 2013. godini u izboru čitalaca lokalnih novina Braunschweiger Zeitung.

Ermin je svojom borbenošću na terenu, staloženošću i odnosom prema klubu postao miljenik ne samo navijača fudbalskog kluba za koji nastupa, nego i velikog dijela populacije u samom gradu Braunschweigu.

Tome u prilog ide i podatak da je nagradu izborio u vrlo jakoj konkurenciji, a iza sebe je ostavio Piu Oldhafer (nogometašica ženskog kluba Eintracht Braunschweig), Dennisa Schrödera (košarkaš Braunschweiga), Brittu Hueske-Böcher (košarkašica), Kerima Homrija (američki fudbal) i Wiebkea Röhrbeina (kendo).

Da je fudbal najpopularniji sport u ovom njemačkom gradu govori i činjenica da je Eintracht Braunschweig proglašen za najbolji sportski kolektiv u Braunschweigu u 2013. godini, što je svakako dodatno priznanje našem reprezentativcu.

Podsjetimo, Bičakčić je prošle sezone, kada je njegov tim izborio bundesligaški status, proglašen i za najboljeg defanzivca njemačke 2. Bundeslige.