Evo zbog čega se predomislio Pedro!

Iznenađenje dana i svakako jedna od interesantnijih transfer priča ljeta jeste priča oko Pedra. Fudbaler Barcelone se već nekoliko nedelja učestalo dovodi u vezu sa odlaskom iz Španije, Manchester United je izbio u prvi plan i sve je ukazivalo na to da će 28-godišnji Španac postati novi fudbaler crvenih đavola.

Pedro je čak dao svoju riječ Van Gaalu, javljaju izvori bliski igraču, ali je nakon podrobnije analize opcija koje su bile pred njim ipak odlučio da datu riječ pogazi.

Iako su ostrvski mediji jučer nagovijestili da se ‘United povukao iz trke za Pedrom’ sugerišući da je Van Gaal riješio da odustane, razlog je taj što se Pedro predomislio i rekao NE. A, zbog čega je to uradio? Razloga je više.

Prije svega, zbog poziva koji mu je lično uputio Mourinho. Nakon razočaravajućeg starta nove sezone Portugalac je ubijedio Romana da odriješi kesu, uzeo telefon u ruke i pozvao fudbalera Barcelone kome je objasnio svoj plan i viziju.

Pedro je svjestan da dolazi u ekipu više nego dobrano popunjeno na pozicijama na kojima on igra, ali je od Mourinha dobio uvjerenje da će činiti važan dio ekipe.

Hazard je nedodirljiv, to je jasno, Pedro će u ekipi zamijeniti Williana. Brazilac ima veliko povjerenje Mourinha, naročito zbog dobrog rada u odbrambenim zadacima, ali opsjednut učinkom i brojkama, Mourinho je svjestan da je Willianov doprinos od samo osam golova za dvije sezone ipak dovoljan razlog da ustupi mjesto napadački više orijentisanom Pedru.

Drugi razlog je Cesc Fabregas. Španac i doskorašnji saigrač je imao velikog udjela, njihove djevojke se druže i Mourinho je angažovao svog fudbalera da završi posao.

Svakako da se Pedru nisu svidjeli komentari Hrista Stoičkova, koji je iznio mnogo kritika na račun Van Gaala i savjetovao Pedra da ne ide u United, a sličnu poruku je dobio i od Victora Valdesa, bivšeg saigrača koji trpi golgotu na Old Traffordu.

Engleski mediji tvrde da je ponašanje prema Valdesu naišlo na neodobravanje Pedra, koji nije siguran da i sam jednog dana može da se nađe u sličnoj situaciji.

Još jedan razlog koji ističe Mundo jeste geografski. Naime, Pedro je dobio priliku da umjesto u Manchesteru živi u Londonu, pomenuti izvor tvrdi da je taj detalj također odigrao značajnu ulogu.

Pedro se dogovorio o trogodišnjoj saradnji, sa opcijom porodužetka na još jednu godinu, Chelsea je bez oklijevanja pristao da isplati otkupnu klauzulu, što je United želio napornim pregovorima da zaobiđe, smanji i prekroji.