Fantastična partija Mirze Teletovića u porazu Sunsa od Indiane

Ekipa Phoenix Sunsa, našeg Mirze Teletovića, gostovala je sinoć u BLF dvorani u Indianapolisu kod Indiana Pacersa i doživjela još jedan poraz.

Domaća momčad je mnogo bolje otvorila susret i na kraju prve četvrtine stekla prednost od šest poena razlike. U drugoj četvrtini se Sunsi vraćaju sjajnom serijom Mirze Teletovića koji je u tom period pogodio tri trojke.

Na nešto manje od pet minuta do kraja prvog poluvremena utakmica je prekinuta jer je u BLF dvorani u Indianapolisu nestalo struje, a Sunsi su u tom trenutku vodili sa 36:34. Prekid je trajao nekih 20 minuta prije nego se utakmica nastavila. Pacersi su mnogo bolje zaigrali nakon prekida i serijom 18:6 na odmor otišli sa velikih 10 poena prednosti.

U trećoj četvrtini viđena je fantastična košarka sa obje strane, a dominirao je mladi devetnaestogišnji Davin Booker sa 12 postignutih poena za Sunse u ovoj dionici. Ipak u posljednjoj četvrtini Indiana je pokazala svoj kvalitet i slavila sigurno pobjedu rezultatom 116:97.

Zahvaljujući povredama saigrača, Mirza je imao veliku minutažu u ovoj utakmci. Na parketu je proveo skoro 30 minuta i postigao 19 poena, a imamo je i pet skokova te dvije asistencije. U Sunsima su se još istakli Booker sa 19, te Morris sa 16 ubačenih poena. U pobjedničkom timu briljirali su George sa 21 poenom, Hill sa 20, te Miles sa 19.