Fantastični Gonzalo Higuaín ponovio Maradonin uspjeh iz 1988. godine!

Napoli briljira ove sezone u Seriji A! Jučer su u okviru 24. kola minimalno savladali Carpi na svom stadionu i tako zadržali lidersku poziciju na tabeli italijanske lige sa dva boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Juventus.

[ads1]

Navijači kluba sa San Paula čekaju na titulu u Seriji A još od davne 1990. godine kada su predvođeni genijanim Diegom Armandom Maradonom posljednji put stigli do trofeja, a ove sezone će sa Juventusom vjerovatno voditi bitku do posljednjeg kola.

Ove sezone Napolitanci igraju fantastično, predvođeni još jednim sjajnim Argenticem Gonzalom Higuaínom, i ako nastave u ovom ritmu, historija bi se mogla ponoviti i ova sjajna generacija bi se mogla okititi šampionskim odličjem.

Higuaín nemilosrdno rešetea protivničke mreže, a jučer je postigao svoj 24. gol na isto toliko utakmica, i osim što je donio Napoliju tri zlata vrijedna boda, postao je i fudbaler koji je postizao golove na šest uzastopnih mečeva.

Na taj način je Argentinac ponovio uspjeh legendarnog Diega Armanda Maradone, kojem je to isto pošlo za nogom davne 1988. godine, a Higuaín već u narednom kolu ima priliku da taj rekord i obori.