FIFA pokreće postupak protiv Shaqirija, Xhake i FSS?!

Krovna kuća svjetskog nogometa zvanično je pokrenula disciplinski postupak protiv reprezentativaca Švicarske Granita Xhake i Xherdana Shaqirija zbog sumnje u političku pozadinu proslave pogodaka protiv reprezentacije Srbije.

 

Podsjećamo, Srbija je u petoj minuti stigla u vodstvo pogotkom Mitrovića, ali su Švicarci u drugom poluvremenu golovima Xhake i Shaqirija stigli do velikog preokreta, prva tri boda na Mundijalu i pobjeda protiv Kostarike ih dijeli od osmine finala.

Ipak, proslave pogodaka pomenuta dva igrača izazvale su puno pažnje svjetske javnosti. Oba igrača su Albanci s Kosova, a zbog toga, pogodak su proslavili gestikulirajući orla kao simbol sa albanske zastave.

Također, FIFA je odlučila otvorili postupak i protivna Fudbalskog saveza Srbije (FSS) zbog novih političkih i uvredljivih poruka njihovih navijača, a moguće je da će postupak biti pokrenut i protiv Mladena Krstajića, također zbog izjava nakon utakmice.

https://www.klix.ba/sport/nogomet/rigorozna-fifa-nista-ne-oprasta-pokrenut-postupak-protiv-xhake-shaqirija-i-fss-a/180624006