Vođa navijača Napolija je čovjek kojeg se boji i predsjednik Italije!

020519DeTommaso

Navijači Napolija slove za najopasnije i najvatrenije u Italiji koji na svakom gostovanju imaju poseban tretman. Jug Italije je potpuno druga država u odnosu na sjeverni bogatiji dio zemlje.

 

U skladu s tim su i navijači vatreniji, a često su povezani i s mafijom te umiješani u kriminalne poslove. Jedan od takvih je i nekadašnji vođa navijača Napolija, Gennaro De Tommaso, poznat kao “Genny la carogna” (Genny svinja).

Genny je širio strah i trepet na Čizmi sve do prije godinu i nešto dana. Naime, 2017. godine uhapšen je u velikoj akciji Karabinjera protiv mafije i narko-bossova.

020519DeTommaso1

Vođa navijača Napolija bio je član ‘Camorre’, mafijaške organizacije Napulja koja kontrolira južni dio Italije. Njegov otac Cirro De Tommaso je u vrhu ‘Camorre’, a prije tri godine je teško ranjen kad su ga napadači na skuteru izrešetali u centru Napulja.

Zanimljivo, iako je iza rešetaka, Genny ima veliku moć i u zatvoru, odakle vuče konce kada su u pitanju huligani Napolija i čuvena grupa ‘Mastiffs‘, čiji je bio vođa.

Upoznat je do najsitnijeg detalja o tome što se događa u njegovom klubu, među prvima je saznao da će Carlo Ancelotti preuzeti klub nakon odlaska Maurizija Sarrija, a u ćeliji redovito gleda uživo utakmice svog kluba.

020519DeTommaso2

Genny je u jednom trenutku stvorio neku vrstu “call centra” gdje je satima mogao razgovarati s ljudima koji su na slobodi. Imao je čak pet mobitela u svojoj ćeliji i čak godinu je upravljao svojom kriminalnom grupom, kao i navijačima.

Nakon što je mjesecima koristio mobilne uređaje, policija ga je nekako uspjela raskrinkati i oduzeti mu ih, a zbog toga mu prijeti prebacivanje u drugi zatvor.

De Tommasu se trenutno sudi za međunarodni šverc droge između Nizozemske, Italije, Španjolske i Južne Amerike, a tužilac je na posljednjem ročištu zatražio kaznu zatvora od 20 godina.

 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku