Fucsovics dobio prvi set protiv Federera, a zatim doživio pravi debakl

Federer

Švicarac Roger Federer razbio je Mađara Martona Fucsovicsa rezultatom 3:1, po setovima 4:6, 6:1, 6:2 i 6:2 za novo četvrtfinale Australian Opena.

U prvih šest gemova nije viđena break prilika, a onda je Fucsovics došao do tri vezane. Break je u narednom gemu potvrdio s nulom, a potom u desetom iskoristio drugu od tri vezane set prilike i iznenađujuće poveo s 1:0.

Federer je zaigrao mnogo bolje već u drugom setu. Napravio je break u drugom gemu, a potom još jedan u šestom i sa 6:1 izjednačio rezultat u meču na 1:1.

U trećem setu Federer je opet vezao dva breaka i jako brzo je došao do vodstva rezultatom 4:0. Uspio je Mađar vratiti jedan break, ali je Federer uzvratio već u narednom gemu i riješio set u svoju korist rezultatom 6:2.

Već u prvom gemu četvrtog seta Federer je napravio novi break, a potom još jedan u sedmom i riješio ga u svoju korist rezultatom 6:2, za konačnih 3:1.

Švicarac će u četvrtfinalu Australian Opena igrati protiv Tennysa Sandgrena koji je ranije danas slavio protiv Fabija Fogninija s 3:1.Pratite nas na Instagramu i Facebooku