Nedjelja, 24.03.2019.
GattusoMilan

Gattuso: Razlika između Juventusa i nas je ogromna, ali na dobrom smo putu!

Rossoneri su sinoć poraženi od Real Madrida rezultatom 3:1, a nakon utakmica strateg Rossonera ističe kako je razlika između Juventusa i Milana evidentna, ali i da je optimističan po pitanju plasmanu u novoj sezoni.

 

 

Milan svoj put u Serie A počinje naredne sedmice, a utakmica protiv aktuelnog prvaka Evrope je bila najbolja provjera. Stručnjak ističe kako se nada boljem plasmanu ove sezone, jer je ekipa zrelija i iskusnija.

Prošle sezone naš najveći problem je bio što pokušali igrati atraktivan fudbal, a nismo imali nikakve značajne rezultate i sada žalimo zbog toga i jasno je da to moramo promijeniti. Ne smijemo više dopuštati da primamo gole pred kraj poluvremena i utakmice. Zaostatak za Juventusom je i dalje ogroman, ali vjerujem da smo na pravom putu ka povratku u vrh”

“Ne možemo se oslanjati samo na jednog igrača i nadati se rezultatima, pa čak i ako se radi o Higuainu koji je sjajan napadač. To jednoj ekipi nije dovoljno. Drago mi je što se tako brzo uklopio, ali za nešto više trebaju nam dobre igre svih igrača, a ne samo jednog pojedinca” – ističe Gattuso.