150419Henry2

Golovin otkrio koliko se Thierry Henry mučio kao trener Monaca!

Prva samostalna trenerska uloga za legendarnog francuskog nogometaša Thierryja Henryja bila je za zaborav.

 

Henry je preuzeo Monaco u oktobru prošle godine i nadao se da će izvući svoj bivši klub iz opasne zone Ligue 1 i pomoći im preokrenuti sezonu. No, to se nije dogodilo.

Klub iz Kneževine slavio je samo četiri puta od 20 utakmica pod vodstvom Henryja, a već u januaru Francuz je dobio otkaz. Unatoč tome što je jedan od najvećih igrača u povijesti Premierlige, čini se da trenerski posao nije za Henryja.

150419Henry1

Gotovo četiri mjeseca nakon Henryjevog odlaska, zvijezda Monaca Aleksandr Golovin otkrio je koliko se Henry zapravo mučio na klupi francuskog prvoligaša.

Ruski reprezentativac tvrdi da je njegov bivši trener često bio frustriran na treninzima.

Možda Henry još uvijek nije ubio instinkt igrača u sebi“, započeo je Golovin u intervjuu za britanski The Sun, pa nastavio:

Kad se tijekom treninga stvari nisu odvijale kako treba, postalo bi vrlo nervozan i počeo urlati. Možda je to bilo nepotrebno. Često je znao utrčati na teren i pokazati nam kako bi on napravio tu vježbu.”

150419Henry

 

Možda bi drugi trener rekao ‘idemo, učinimo to zajedno’, ali Henry bi istog trena postao frustriran, utrčao na teren i počeo samostalno igrati i pokazivati nam kako on to radi.”

Urlao je ‘pokušajte mi oduzeti loptu’. Igrači su uglavnom bili mirni, ali pretpostavljam da su bili u šoku“, završio je 22-godišnji Rus.

Golovin je otkrio zanimljiv uvid u život pod Henryjem, a po njegovim izjavama zvuči kao da Francuz ima mnogo toga na čemu mora raditi prije nego se vrati samostalnom trenerskom poslu.