Gradonačelnik Zagreba obećao napraviti stadion kakav Dinamo želi!

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić rekao je kako očekuje pismo iz Dinama u kojemu bi ga izvijestili o tome što žele sa stadionom Maksimir.

Bandić je na pitanje vode li se kakvi razgovori s Dinamom o gradnji novog stadiona rekao:

Ono što Dinamo i navijači budu htjeli, mi ćemo napraviti. Ako budu htjeli da ga srušimo i napravimo isti stadion tamo na istom mjestu veličine 25 do 30 tisuća ljudi, mi ćemo to napraviti. Ako budu željeli nešto drugo, onda ćemo to također zajedno napraviti“, rekao je gradonačelnik Zagreba.

220819Maksimir2

Bandić je istaknuo kako o tome očekuje pismo iz Dinama nakon uzvratne utakmice s norveškim Rosenborgom sljedeći tjedan, a onda je pohvalio momčad i trenera:

Trener Nenad Bjelica je uštimao momčad savršeno, nema više intervencija s klupe, nema cirkusa. Gledatelji su se vratili na stadion jer stadioni bez publike nemaju svrhu. Ponosan sam i kao gradonačelnik i kao peti počasni predsjednik Dinama u povijesti kluba“, istaknuo je Bandić.

Podsjetimo, početkom godine odlomio se komad betona sa zapadne tribine Maksimira, a Dinamo je ispod donjeg dijela tribine postavio mreže kako netko ne bi nastradao.

220819Maksimir1

Mnogi su mišljenja da je Groupama Arena u Budimpešti pravi primjer za izgradnju novog stadiona u Zagrebu. Groupama Arena izgrađena je za 50-ak milijuna eura u samo 14 mjeseci, a prima 23 tisuće gledatelja.

220819Groupama3

Stadion je multi-funkcionalan te uz nogometne utakmice može ugostiti i koncerte, konferencije i različite druge kulturne događaje.

220819GroupamaArena1

220819GroupamaArena2