Guardiola iznenadio izjavom: City ne može igrati sa najboljima, to je realnost

Guardiola

Strateg Manchester Cityja Pep Guardiola tvrdi kako njegova ekipa možda nije u stanju nadmetati se s najboljim evropskim timovima.

City se već plasirao u osminu finala Lige prvaka, ali situacija na ligaškoj tabeli ne ohrabruje budući da zaostaje 14 bodova za liderom Liverpoolom.

“Zaostajemo 14 bodova zbog grešaka koje smo pravili, zbog kvaliteta naših rivala i zbog stvari koje ne možemo kontrolisati. To je realnost, ali moramo nastaviti. Tek je početak decembra, ima drugih takmičenja i drugih utakmica u kojima treba da se borimo. Ne razmišljamo o osvajanju Lige prvaka, o tome koliko nam bodova treba u Premiershipu, već samo o sljedećoj utakmici.”

Guardiola smatra da ekipa mora napredovati i prilagođavati se najboljim rivalima protiv kojih redovno igraju.

“Moramo napredovati, prihvatiti sve što se dešava i ići dalje. United ima kvalitet da napadne iz kontri, ali i da se brani, to moramo prihvatiti. To je nivo igre s kojim se suočavamo kada igramo s njima, Liverpoolom, Barcelonom, Realom, Juventusom… To su timovi s kojima moramo igrati, a realnost je da možda nismo sposobni takmičiti se s njima. Možda trebamo to proživjeti kao klub, prihvatiti realnost i napredovati.” – kazao je Pep.