Guardiola: Vrlo sam ponosan na svoju ekipu

Niz momčadi Josepa Guardiole bez poraza prekinut je sinoć u Manchesteru. Engleski prvak dugo je bio u velikom problemu na svom terenu, a potom su greške gostiju u završnici te hat-trick Aguera, omogućili domaće slavlje. Ipak, i pored poraza trener Bavaraca Pep Guardiola je zadovoljan predstavom svojih igrača.

“Kada izgubimo, a igrali smo usrano, to znači da je protivnik bio bolji i jedino ti preostaje da mu pružiš ruku i čestitaš, ali ovaj put nije to bio slučaj”, kazao je Guardiola dodavši:

“Igrali smo odlično sa fudbalerom manje i vrlo sam ponosan na svoju ekipu. Protivnik je bila jedna od najboljih ekipa na Otoku, igrali smo 10 protiv 11 i dominirali. Tražio sam od svojih fudbalera da imaju posjed lopte jer je to jedini način da se nosimo sa protivnikom kada imamo igrača manje. Međutim napravili smo dvije pogreške i oni su nas kaznili.”

“Poštujemo City, radi se o velikom timu. Iako smo osigurali prvo mjesto došli smo se nadigravati i iskazati respekt prema navijačima. Čak i sa deset igrača smo sjajno funkcionisali. Aguero je sjajan fudbaler što je sinoć i pokazao, no mislim da City nije slavio zahvaljujući dobroj timskoj igri, nego zbog naših greški. To je fudbal i to se događa”, izjavio je Dante.