Guttman: Džeko je otac i majka ekipe, poput Ronalda u Portugalu

Bivši selektor Izraela Eli Guttman dao je zanimljivu izjavu za irske medije pred utakmice baraža koje očekuju našu reprezentaciju.

Za Edina Džeku je rekao: “On je otac i majka te momčadi, poput Ronalda u Portugalu.” U kvalifikacijama za Euro u međusobnim ogledima između Bosne i Hercegovine i Izraela slavili su domaćini, u Haifi je bilo 3:0, a u Zenici 3:1.

“Razlika je bio Edin Džeko. Nije igrao zbog ozljede u prvoj utakmici, a bez njega je BiH slaba. Nevjerojatan je bio njegov utjecaj kad se vratio. Čitava momčad je mnogo opasnija s njim. On je otac i majka te momčadi, poput Ronalda u Portugalu”, rekao je za irske medije Eli Guttman.

“BiH je tehnički jaka reprezentacija, znaju kako loptu slati s jedne na drugu stranu. Ako Irska da Pjaniću slobodu, onda bi to moglo biti jako opasno po njih.”

Dao je Ircima recept: “Kako ih se može dobiti? Šansa Irske je u kontri, 4-3-3 i visok presing. Također, mora paziti na opasne bekove koji vole krenuti naprijed. Mujdža ima opasna ubacivanja. Šanse su 50:50.”