Hrvati postali sportska velesila Balkanskog poluotoka

Da je Hrvatska jedna od najrazvijenijih i najuređenijih zemalja Balkanskog poluotoka poznato je i pticama na grani, ali uz kvalitetan razvoj turizma i gospodarstva dolazi i bogata berba plodova u sportu. 

[ads1]

Olimpijske igre u Riju Hrvatsku su odvele do samog vrha. U dosadašnjem dijelu natjecanja Hrvatski sportaši osvojili su rekordnih sedam medalja. Za sada je pet odličja poznato, a preostala dva biti će najmanje brončanog sjaja.

Dominacija bi se mogla i nastaviti ukoliko vaterpolisti, rukometaši i košarkaši Hrvatske uspiju doći do polufinala, a u prva dva sporta velike su šanse i za najsjajnije odličje. Zaista sjajan uspjeh za Hrvatsku, zemlju sunca, mora i zlatne ravnice, a očigledno i vrhunskih sportaša.

Za Hrvatsku su zasada medalje na ovogodišnjim Olimpijskim igrama osvojili: Zlato – Sandra Perković (atletika-disk), Martin i Valent Sinković (veslanje-dvojac na pariće), Josip Glasnović (gađanje iz puške-trap); Srebro – Tonči Stipanović (jedrenje-klasa laser), Damir Martin (veslanje-samac); Bronca (najmanje) – Fantela/Marenić (jedrenje-klasa 470) i Filip Hrgović (boks).