Incident u Zvorniku, jedna osoba pokušala oteti zastavu sa ljiljanima od Hordi zla

Utakmica između Fudbalskog kluba Drina iz Zvornika i Fudbalskog kluba Sarajevo, koja je odigrana jučer na Gradskom stadionu u Zvorniku, ostat će upamćena po incidentu koji se dogodio krajem prvog poluvremena utakmice. 

Naime, došlo je do incidenta na dijelu gledališta gdje su bili smješteni gostujući navijači. Horde Zla su istakle bosanskohercegovačku zastavu sa ljiljanima, a ista nije naišla na odobravanje domaćina.

Jedna osoba koja sebe naziva Pauk, a radi se o Draganu Erkiću, zaposleniku Općine Zvornik pokušala je silom uzeti zastavu s ljiljanima. U svojoj namjeri nije uspio, a pravi show uslijedio je nakon što ga je policija bojažljivo pokušala privesti.

Podsjetimo i to da zastava s ljiljanima prema propisima Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine nije na listi zabranjenih zastava na fudbalskim borilištima.

Erkić je i zaposlenik Fudbalskog kluba Drina, tačnije oficir za vezu s navijačima. Nakon incidenta Dragan Erkić ispraćen je u službene prostorije Fudbalskog kluba Drina, odakle je nesmetano nastavio gledati utakmicu do njenog kraja.