Iniesta otkrio na koji način je Ronaldinho motivisao igrače Barcelone!

U intervju za španske medije Andres Iniesta je ispričao vrlo zanimljivu priču o tome kako je Ronaldinho na vrlo zanimljiv način motivisao igrače Barcelone pred El Clasico protiv Real Madrida.

[ads1]

“Ronaldinho me nekoliko dana pred El Clasico nazvao usred noći i rekao: ‘Andres, znam da je tri ujutro, ali moram ti nešto reći. U junu odlazim, moj brat se dogovorio sa Real Madridom, to su nevjerovatne cifre, ne mogu reći ne. Ti si mlad, možeš me razumjeti. Molim te nemoj ništa reći svlačionici i upravi. Nemoj me izdati, tebi vjerujem više nego ostalima”, počeo je Andres Iniesta svoju priču. 

“Nije mi dao vremena ni da odgovorim, spustio je slušalicu. Sljedeći dan na treningu se osjećala neka čudna tišina. Svi smo bili čudni. Došao je dan El Clasica i u svlačionici je uzeo riječ: ‘Momci, danas igramo važnu utakmicu, oni su jaki, ali mi u posljednje vrijeme funkcionišemo kao porodica.”

“Zvao sam vas noću da vam kažem kako odlazim u junu, ali niko nije progovorio. Shvatio sam da bi svako od nas prije umro nego odao drugoga. Ja ću ostati ovdje, a sada idemo na teren da podučimo ove iz Madrida”, istako je Iniesta.

Ronaldinho je u tom meču postigao dva pogotka za Barcelonu i dobio ovacije od navijača Reala sa Santiago Berbaneua, te je tako pokazao o kakvom se fudbalskom čarobnjaku radi kojeg su poštovali čak i najljući protivnici.