PerišićBAY

Ivan Perišić: Kad te klub poput Bayerna pozove, teško je reći “ne”

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić potpisao je jednogodišnji ugovor s Bayernom, u koji stiže na posudbu iz milanskog Intera.

 

Bayern nije službeno objavio finansijske uslov ugovora s Perišićem i Interom, ali prema medijskim napisima Bavarce je dovođenje 30-godišnjeg svjetskog viceprvaka stajalo pet miliona eura za jednogodišnju posudbu, a ako će sljedećeg ljeta željeti zadržati Perišića, za otkup njegova ugovora s Interom, koji ističe 30. ljuna 2022. godine, morat će izdvojiti još 20 miliona eura.

“Svi znaju da je Bayern veliki klub, za mene jedan od pet najboljih u svijetu. Kad te takav klub zove, ne možeš reći ‘ne’. Obećao sam da ću svaki dan davati sve od sebe kako bismo osvojili puno trofeja.”

“Posljednjih sedam, osam godina sam igrao na lijevom boku, ali mogu igrati i na desnom ili u sredini. No, u karijeri sam igrao i na poziciji napadača. Otvoren sam za sve opcije. Ako me trener treba, nije važno na kojoj ću poziciji igrati.” – izjavio je Perišić.

Perišić je odmah po potpisu ugovora stekao pravo nastupa za Bayern, a prvu priliku zaigrati za novi, sedmi klubu u svojoj seniorskoj karijeri, imat će već za tri dana kad će Bavarci na svojoj Allianz Areni ugostiti berlinsku Herthu u 1. kolu nove sezone Bundeslige.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku