Izbornik Argentine potjeran s klupe, uprava spas pronalazi u treneru Seville!?

Izbornik Argentine potjeran s klupe uprava spas pronalazi u treneru Seville

Nešto je “trulo” u Argentinskom nogometu. Ovom frazom najbolje se može opisati trenutna situacija u savezu i reprezentaciji Argentine u posljednjih nekoliko godina. Dosadašnji izbornik Edgardo Bauza jučer je dobio otkaz.

[ads1]

Novi čelnici Argentinskog nogometnog saveza dva tjedna nakon što su stupili na moćnu funkciju odlučili su uručiti otkaz dosadašnjem izborniku Edgardu Bauzi. Gaučosima je to je već šesta promjena trenera u posljednjih osam godina.

Iskusni Bauza je na klupi reprezentacije Argentine upisao osam utakmica u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Pri tome je ostvario samo tri pobjede uz dva neodlučena rezultata. Najviše je razočaravajuća negativna gol razlika momčadi, 9:10.

Nakon ovakvih katastrofalnih rezultata izravan plasman na najveće reprezentativno natjecanje  za Argentinu došao je u pitanje. Argentina četiri kola prije kraja kvalifikacija opasno kandidira za povijesti izostanak plasmana na svjetsku smotru u Rusiji.

[ads1]

U slučaju da Gaučosi ostanu peti na tablici, neće biti bez izgleda za plasman na SP, jer to mjesto garantira play off protiv slabašnog predstavnika iz Oceanije. Bez obzira na tu spoznaju sramotno bi bilo da tako moćna momčad plasman na veliko natjecanje traži kroz dodatne kvalifikacije.

Argentinski mediji tvrde da je prvi kandidat za novog izbornika Argentine trener Seville Jorge Sampaoli. Kao alternativa spominje se uvijek prisutni Diego Simeone, a govori se i o treneru Tottenhama Mauriciju Pochettinu te ekstravagantnom Marcelu Bielsi.

Nagađa se da bi novi izbornik trebao značiti i povratak Maura Icardija u reprezentaciju. Najveći trenutni problem je kazna Lionela Messija zbog koje će morati propustiti sljedeće tri kvalifikacijske utakmice.