070619Omeyer

Jedan od najboljih rukometaša svih vremena završio igračku karijeru!

Francuski rukometni velikan i golman, Thierry Omeyer, odigrao je posljednju utakmicu u karijeri.

Omeyer je i u zadnjoj utakmici u karijeri pokazao zašto ga mnogi smatraju jednim od najboljih u povijesti. 15 obrana, tri od četiri zaustavljena sedmerca i samo 20 primljenih golova u 60 minuta. I uz sve to još je postigao jedan gol.

Francuz je osvojio sve što je mogao: Četiri Lige prvaka, jedno Svjetsko klupsko prvenstvo i jedan Superkup Europe. Naslov prvaka Francuske osvojio je deset puta, sedam puta Kup Francuske, sedam puta Liga kup, tri puta Trofej prvaka, šest puta njemačko prvenstvo, šest puta Kup Njemačke, četiri puta Superkup Njemačke.

S reprezentacijom dva puta osvojio je zlato na Olimpijskim igrama, pet naslova svjetskog prvaka i tri naslova europskog prvaka. Bio je najbolji igrač svijeta 2008. godine, a 2010. godine izabran je za najboljeg golmana svih vremena.

Odnosio je titule najboljeg igrača SP-a, najboljeg igrača njemačkog prvenstva, najboljeg golmana olimpijskih igara, svjetskih u europskih prvenstava te francuskog prvenstva.

Ne mogu pronaći riječi za ovaj oproštaj, kompletna atmosfera i sva podrška, tu je bila moja obitelj, tu su bili moji prijatelji i jako sam sretan. Hvala svima. Nisam tužan, to je promišljena odluka“, rekao je Omeyer nakon pobjede protiv Cessona 29:20.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku