Jose Mourinho prihvatio najveći izazov u trenerskoj karijeri?

Portugalski trener Jose Mourinho nedavno je uživao gledajući tenis na Queen's Clubu u Londonu, a čini se da će u Engleskoj i ostati.

Mourinho je bez trenerskog angažmana od decembra prošle godine kada je dobio otkaz u Manchester Unitedu. Portugalcu je nogomet opsesija, pa kada ne radi kao trener,  angažiran je kao stručni komentator u nekoj od nogometnih emisija.

Međutim, Mourinho je spreman na povratak trenerskom poslu, a sada je, prema tvrdnjama engleskih medija, spreman prihvatiti ponudu Newcastle Uniteda!

240619Mourinho1

Ovaj legendarni engleski klub dobit će nove vlasnike koji imaju velike ambicije. Dosadašnji trener Newcastlea Rafa Benitez danas je i službeno napustio klub, a novi vlasnici na mjestu trenera žele isključivo karizmatičnog Portugalca.

Mourinho vjeruje da bi na klupi Newcastlea, u okruženju bez pritiska, s dobrim budžetom, mogao napraviti nešto veliko. Tako bi se mogao ponoviti scenarij iz sezone 2004./05., kada je Roman Abramovič doveo Mourinha u Chelsea, tada “mali” klub s ogromnim budžetom.

Sada i Sheik Khaled ima identičan plan, a Mourinhov zadatak bi bio da Newcastleu donese borbu za sam vrh engleskog nogometa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku