ManeKlopp

Jurgen Klopp: Odigrali smo savršeno, Maneov gol ću pregledati 500 puta!

Trener Liverpoola Jurgen Klopp bio je presretan nakon pobjede njegove ekipe protiv Bayerna u uzvratnom meču osmine finala Lige prvaka rezultatom 3:1, a posebno je oduševljen prvim pogotkom koji je postigao Sadio Mane.

Klopp je nakon meča rekao da su igrači Liverpoola u drugom poluvremenu pokazali izuzetno zrelu igru i da su uništavali strukturu igre Bayerna u onim trenucima kada su pokušavali igrati nogomet.

“Pokazali smo vrlo zrelu igru u drugom poluvremenu, a igračima sam rekao da smo prije prvog poluvremena morali više igrati nogomet. U trenucima kada smo igrali nogomet, uništavali smo strukturu igre Bayerna i ovaj rezultat je potpuno zaslužen. Prije utakmice u Minhenu se nismo branili kao što to obično činimo u Ligi prvaka, ali danas smo to uradili. Bilo je veoma važno da kontrolišemo meč onda kada smo to mogli uraditi”

Bilo je teško izgubiti Hendersona tako rano, ali se nadam da je dobro i da se ne radi o težoj povredi. Prvi Maneov gol ću gledati vjerovatno 500 puta, on je uradio nešto nevjerovatno i osim te povrede Hendersona, sve ostalo je bilo savršeno” – kazao je Klopp.