Nedjelja, 24.03.2019.
JuveB

Juventusova rezervna ekipa je jača od pola Italije!

Gigant iz Torina već duže vrijeme je nepobjediv u talijanskoj Serie A, jer su već sedam sezona na tronu ove lige. Da će tako vjerovatno i ostati, govori i transfer rok u kojem su dovedeni kvalitetni fudbaleri predvođeni Cristiano Ronaldom.

 

 

Stara dama ovog ljeta predvodi sjajan prijelazni rok najjačih talijanskih klubova i u isto vrijeme podižući kvalitetu cijele lige, ali je jasno da ne mogu svi početi od prve minute, pa su se ugledni mediji na Čizmi ‘pogirali’ sastavljanjem B ekipe.

Nakon dolaska nekolicine kvalitetnih igrača na Allianz stadium, prvotimci iz prethodne sezone će po svemu sudeći morati čekati šansu sa klupe. Tako su Mandžukić, Cuardado, Khedira, Benatia, Marchisio i još par standarnih iz prethodne sezone uvršteni u ovaj B tim.

Nema sumnje da bi ovaj opasni sastav namučio mnoge evropske klubove, a vidjet ćemo kako je Allegri ove igraće iz pozadite kombinovati sa prvom ekipom. Prednost za igrače sa grafike koja je napravila Gazzetta je ta što će se Juve boriti na više frontova, i što će strateg morati odmarati važne igrače u nekim manje bitnim utakmicama.