Kakav čarobnjak, kakav show! Na koljenima molio Neymara da prestane…

Čuvati Neymara je zasigurno jako nezahvalan zadatak čak i najboljim obrambenim igračima na svijetu. Pun trikova i neumoran dribler često protivniku pretvori 90 minuta utakmice u pravu noćnu moru.

Cijelom svojom karijerom talentovani Brazilac teroriše obrambene igrače, a tako je bilo i ovaj put u humanitarnoj utakmici za Chapecoense u četvrtak navečer kada je zaplatio Fred Desimpedidos.

Utakmicu su odigrale ekipe Neymar XI i Robinho XI, a ekipa zvijezde Barcelone je slavila 13:9. Ipak, uprkos tome što je viđeno čak 22 gola, trenutak večeri nije bio nijedan gol, već scena iz sudijske nadoknade prvog poluvremena.

Rezultat je bio 7:4 kada je Neymar po ko zna koji put krenuo u dribling protiv Freda, koji je već nekoliko puta ostao ukopan na magiju u nogama vjerovatno najtalentovanijeg showmena trenutno na zelenim terenima.

Nesretni Fred pao je na koljena moleći Neymara da prestane. Međutim, ni molba nije upalila, Neymar je ponovo pokazao inspiraciju i izveo još jednu magiju oduševljavajući gledaoce na stadionu.

Sjajna zabava sa sjajnim ciljem! Forca Chape!