ConteINT

Kakav šamar Interu: Conte pristao, ali samo pod jednim uvjetom!

Proslavljeni Italijanski nogometni stručnjak Antonio Conte već se određeno vrijeme povezuje sa klubom Intera koju treba preuzeti na kraju sezone.

 

Glasine o odlasku aktuelnog trenera Intera Luciana Spallettija su prisutne već dugo, a sada je navodno sve spremno za dolazak Antonija Contea. 

Međutim, prema pisanju italijanskih medija on će potpisati ugovor s Nerazzurrima ako ne dobije poziv iz Juventusa, kluba koji je već ranije vodio.

Conte je dogovorio saradnju  s Interom prema kojem će zarađivati između osam i devet miliona eura po sezoni, ali još uvijek čeka rasplet u aktuelnom prvaku Serie A.

U srijedu će se sastati aktuelni trener Stare dame Max Allegri i predsjednik Andrea Agnelli. Tada će vjerovatno i Conte odlučiti o svojoj sudbini.

Ovo je ozbiljan “šamar” za navijače ali i upravu kluba jer ih stručnjak doslovno “ponižava” i postavlja druge klubove kao prioritete iako je postigao dogovor sa čelnim ljudima jednog od najvećih klubova u Italiji.

Conte je u najtežim trenucima vodio Juventus, tj. od sezone 2011 do 2014. i upravo on se smatra tvorcem moćnog tima koji je bez konkurencije u državi posljednih par sezona.