KAKAV TALENT! Italija ima novu nogometnu zvijezdu!

240119Tonali

Kompletna Italija poludjela je za 18-godišnjim čudom od djeteta, koji neodoljivo podsjeća na legendarnog Andreu Pirla.

Njegovo je ime Sandro Tonali, svi talijanski velikani žele ga u svojim redovima, a njegova vrijednost po Transfermarktu iznosi 15 milijuna eura. Osim domaćih “teškaša”, nalazi se na radaru i engleskog prvaka Manchester Cityja.

Prije svega, Tonali je pažnju na sebe privukao nevjerojatnom sličnošću Andrei Pirlu, jednom od najboljih talijanskih veznih igrača svih vremena. Kao i Pirlo, Tonali je profesionalnu karijeru počeo u Bresciji, za koju ove sezone briljira u Serie B.

Tonali, baš kao i Pirlo, nosi dugu kosu, također, igra na poziciji povučenog playmakera, a rođeni su u istoj regiji, Lombardiji… Doista, nevjerojatan broj sličnosti!

Mladi Tonali je za prvu momčad debitirao sa samo 17 godina, a U19 reprezentaciju Italije odveo je do finala Eura 2018. godine kao najbolji igrač. Dočekao je i poziv Roberta Mancinija u A reprezentaciju, ali još nije debitirao.

U redu za ‘novog Pirla’ stoje tri najveća talijanska kluba, Juventus, Milan i Inter. Međutim, Tonali je otkrio da navija za Milan i da bi mu bila čast surađivati s Gennarom Gattusom.

Ipak, Tonali je poručio da prvo želi izboriti ulazak u Serie A s Brescijom, a onda razmišljati o prelasku u neki veći klub. Brescia se trenutačno nalazi na drugom mjestu Serie B koje vodi direktno u Serie A.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku