Kakva majstorija: Mertensov gol protiv Lazija zapalio društvene mreže!

Napoli je sinoć u sjajnom meču porazio Lazio na Olimpicu u Rimu sa viskih 4:1. Meč je igran u okviru 5. kola Serije A, a ekipa Maurizija Sarrija zadržala je maksimalan učinak i lidersku poziciju na tabeli. 

Jedan od najboljih na utakmici bio je napadač gostujuće ekipe, belgijski reprezentativac Dries Mertens. On je postigao gol koji se cijele noći vrtio po društvenim mrežama, a nakon utakmice je rekao da je veoma sretan zbog tog pogotka, ali da je najbitnije da je ekipa ostvarila pobjedu.

“Vidio sam da mi je lopta došla i pomislio sam da bih mogao šutirati. Veoma sam sretan zbog gola, ali najbitnije od svega je da smo pobijedili na meču. Iskreno, moram se zahvaliti saigračima što mogu postići pogodak poput ovog. Ja nisam Leo Messi, nisam Maradona, ja sam samo Dries i sretan sam zbog toga.”, rekao je Mertens nakon meča.

Ovaj napadač sada ima šest pogodaka na svom kontu nakon samo pet odigranih mečeva u Seriji A, ali zbog velike konkurencije u vrhu liste strijelaca italijanskog šampionata, to nije dovoljno za lidersku poziciju već samo za djeljenje drugog mjesta skupa sa Icardijem i Immobileom.

Izvor: sportsport.ba