Kapa do poda, majstore! Nevjerovatna trenerska statistika Pepa Guardiole!

U finalu njemačkog Kupa, sinoć je minhenski Bayern savladao Borussiju iz Dortmunda nakon penala i tako stigao do svog 18. trofeja u Kupu. Bila je to i posljednja utakmica Pepa Guardiole na klupi Bavaraca.

[ads1]

Guardiola nakon tri godine napušta Bayern i odlazi u Manchester City, a koliko mu je značilo osvajanje ovog trofeja najbolje su pokazale scene nakon utakmice. Španca su toliko savladale emocije da je plakao kao malo dijete.

Pep se od Bayerna oprostio sa stilom, osvojivši duplu krunu. Generalno, trenerska statistika Guardiole je zaista nevjerovatna i pokazuje zašto je on jedan od najboljih trenerskih stručnjaka današnjice.

Pep je do sada bio četiri godine na klupi Barcelone, dok je tri posljednje sezone bio u Bayernu. U tom periodu je ostvario 300 pobjeda, 68 neriješenih rezultata i samo 40 poraza, dok su njegovi timovi primili samo 292 gola, a postigli čak 1034.

Guardiola je u sedam godina trenerske karijere došao do nevjerovatne brojke od 21 osvojenog trofeja, što svakako zaslužuje svako poštovanje. Sada mu slijedi epizoda u engleskom fudbalu i ne sumnjamo da će i tu biti podjednako uspješan.