Klopp održao tajni sastanak: Dovodi sjajno pojačanje za 30 miliona funti

Kada je prije tri mjeseca potpisao ugovor sa Liverpoolom, glavni uslov koji je njemački stručnjak Jurgen Klopp postavio pred čelne ljude tima sa Anfielda je sloboda u realizaciji transfera.

[ads1]

Pored ispunjenja tog uslova, dobio je i značajna sredstva za dovođenje novih igrača i Nijemac već uveliko traga za kvalitetnim pojačanjima.  

Prema pisanju njemačkog lista Sport Bild, Klopp je idealno pojačanje za svoj vezni red našao u svojoj domovini, a radi se o sjajnom igraču Borussije Mönchengladbach Granitu Xhaki. Također, isti izvor navodi da je Klopp već održao tajne razgovore sa Xhakinim agentom i da je transfer blizu realizacije.

Xhaka ima važeći ugovor sa klubom iz Bundeslige do juna 2019. godine, ali ponuda od 30 miliona funti bi trebala biti i više nego dovoljna da ovaj fantastični veznjak napusti Mönchengladbach.

Arsenal je također bio zainteresovan za dovođenje Xhake, ali Bild navodi da je Klopp još u decembru 2015. godine ostvario kontakt sa igračevim agentom. Sigurno da bi Xhaka bio sjajno pojačanje za Liverpool.