KloppUEFA

Klopp poludio na čelnike UEFA-e: Igrači nisu roboti!

Liverpoolov trener Jurgen Klopp poludio je na čelnike Evropske nogometne federacije (UEFA) zbog odluke da završni turnir Lige nacija počne samo tri dana nakon finala Lige prvaka.

Finale između Liverpoola i Tottenhama na rasporedu je 1. juna u Madridu, a završni turnir Lige nacija na kojem će igrati Engleska, Švicarska, Holandija i domaćin Portugal održat će se od 5. do 9. juna.

“Ukoliko se mi nećemo brinuti o našim igračima ubit ćemo ovu lijepu igru. Kad sam rekao da to nije sjajna ideja, svi su me čudno gledali. Međutim, sad su svi iznenađeni jer su u finalu dvije engleske ekipe. Isto bi govorio i da je u finalu Ajax, samo bi tada to bio problem za drugu zemlju”

“Igračima se mora radi njihovog zdravlja omogućiti odmor preko ljeta. Naravno, morate pustiti igrače zbog reprezentativnih obaveza, ali Liga nacija je potpuni promašaj. Iskreno i ne znam kako su složili taj format, znam samo da je nekakvo finale u junu. Kao da to nije dosta uz kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Igrači nisu roboti!” – kazao je Klopp.