Kodro više nije trener FK Sarajevo, Uščuplić zamjena do kraja sezone

Meho Kodro od danas više nije trener FK Sarajevo. Tako je odlučio Upravni odbor nakon nekoliko loših rezultata tima sa Koševa, a odluka će zvanično biti potvrđena tokom dana.

Kodro se na klupi kluba sa Koševa zadržao nešto više od pola godine, a vodio je tim u sedamnaest susreta u kojim je ostvario jedanaest pobjeda, četiri poraza i dva remija, uz 33 postignuta i samo 9 primljenih golova.

Nakon dobro započetog posla na klupi aktuelnog osvajača Kupa BiH, uslijedio je niz loših rezultata i blijedih partija koševskog premijerligaša koji su pokvarili atmosferu među navijačima Sarajeva. Ova odluka i nije iznenađujuća, ali svakako da je iznenađenje da se smjena desila pred sutrašnji meč sa Olimpicom.

FK Sarajevo i Meho Kodro su se sporazumno razišli, a ono što je poznato jeste da će vršilac dužnosti trenera do kraja sezone biti Dženan Uščuplić, bivši trener prvog tima i aktuleni trener juniora Sarajeva.

Mladi stručnjak je već ranije tokom sezone obnašao ovu dužnost, ali je u septembru razriješen dužnosti zbog administrativnih problema. Sarajevo je pod palicom Uščuplića osvojilo Kup prošle sezone, a tim je stigao i do play offa Evropske lige.