KONAČNO: Ernesto Valverde je bivši, Barça dobija novog trenera!

Valverde

Ernesto Valverde je prema pisanju španskih medija “ispucao” sve kredite koje je imao i uprava za njega više nema strpljenja.

Barcelona pod vodstvom bivšeg trenera Bilbaa izgleda u najmanju ruku blijedo. Na papiru ima možda i najjaču ekipu u Evropi, ali je na terenu potpuno druga priča.

Valverde već duži vremenski period hoda po ivici s obzirom da je na velikom udaru navijača. Podsjećamo, katalonski gigant je prethodne sezone neslavno završio takmičenje debaklom u Engleskoj.

Uprava mu je nakon toga odlučila dati mu još jednu priliku, ali sada je vjerovatno svima jasno da Ernesto nema šta tražiti na Camp Nou.

Stvar je dodatno “začinio” španski novinar Claudio Borghi koji u svom izvještaju navodi da će do smjene u stručnom štabu doći u decembru.

“Gallardo će biti novi trener Barcelone i doći će na tu funkciju u decembru. Trenutno je jedan od najboljih trenera svijeta i s Riverom je to dokazao. Imam informacije da Valverde odlazi u decembru jer će Gallardo preuzeti kormilo kluba.” – kazao je Claudio.

Rezultat slika za upit "river plate coach""

Marcelo Gallardo važi za izuzetno perspektivnog stručnjaka. River Plate pod njegovom dirigentskom palicom izgleda zaista sjajno i kao takav bi dobro došao jednom od najvećih svjetskih klubova.

U trenerskoj karijeri vodio je pored Rivera i Nacional. Ima 43 godine i zaista respektabilnu igračku karijeru u kojoj je nastupao za mnoge velike klubove gdje je stekao potrebno iskustvo.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku